Banoffee Pie

Det här är ingen GI-LCHF-dietpaj direkt. Men ibland känner man bara för att överdriva allt, då passar den här fett & sockerbomben utmärkt. Den är dessutom enkel att göra, bortsett från att vissa moment tar lite tid ;D


Botten: (ett modifierat Leila-recept)

  • 400 gr digestivekex
  • 175 gr smält smör

Fyllning:

  • ca 400 ml kondenserad mjölk, sötad
  • 2 bananer
  • 3-4 dl vispgrädde

Brända mandlar:

  • 125 gr sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • ca 50 gr mörk choklad

  1. Krossa/smula kexen på lämpligt sätt, med mixer går det snabbt. Blanda dem sedan med det smälta smöret till en jämn deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform & grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt svalna....
  3. Ta bort etiketten på den kondenserade mjölken, annars finns det risk för att du får stå & rengöra din kastrull tills nästa gång du ska använda den.
  4. Koka burken i vatten mellan 2 ½-3 timmar, fyll på vatten med jämna mellanrum då det kokar bort. Vattnet ska hela tiden täcka burken, vänd burken va 30:e minut. Ju längre tid du kokar burken, destå fastare blir kolasåsen.
  5. Ta upp burken & låt svalna helt innan du öppnar den.
  6. Smält 1½ dl av florsockret tillsammans med mandlarna (gärna med skal på) rör hela tiden & lyft åt sidan när mandlarna börjar knäppa.
  7. Låt vila ett par minuter i pannan innan du häller av dom på ett bakplåtspapper & strö över resterande av florsockret medans du separerar mandlarna. Låt svalna helt, dessa rackarna är varma så in i norden...
  8. Hacka mandlarna grovt
  9. Vispa grädden, skiva bananer efter  tycke & smak.
  10. Fyll ditt förgräddade pajskal med den sega kolasåsen, direkt ur burk. GOTTA LOVE IT!
  11. Lägg på ett lager banan, därefter ett tjockt lager vispad grädde.
  12. Toppa med de hackade mandlarna & riven choklad.

Spring 5 km, brygg en god kopp kaffe & förse dig med en bra bit Banoffe Pie. That´s it folks!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Herrejösses! Denna måste jag göra till fredagsmyset imorgon! Lite Chilefakta ; I Chile kallar vi det manjar (ska uttalas manchar) det du kallar kolasås. Jättegott på pannkakor!! men dks då koka max 3 timmar. Vi gör även tårta med det. Sockerbottnar med manjar emellan och finkrossdae valnötter. På tårtan lägger man på mer manjar och riven kokos.Mums! Manjar är även supergott på rostad macka. Hälsningar från en som älskar manjar ;-)

2012-05-10 @ 09:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...