Sockerfri Hallon/äpplepaj med kokos & mandelspån....

Valborg & grillpremiären hos grannarna har gått av stapeln. Vi hade fantastiskt väder i Göteborg igår & jag passade på att göra iordning vår balkong, vilken lycka att få sitta bland blommor med en kaffe i handen där ute.



Men nog om det, nu till det som är viktigt här i livet ;D

Sockerfri Hallon/äpplepaj med kokos & mandelspån:

  • 200 gr smör
  • 200 gr vetemjöl
  • 2,5 dl sötningsmedel (i detta fallet använde jag Hemköps egna lättströ)
  • 100 gr kokos
  • 50 gr mandelspån
  • 2 stora gröna äpplen
  • 200 gr frusna hallon
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär det kalla smöret i kuber. Häll i Vetemjöl, sötningsmedel & kokos. Nyp ihop smuldegen.
  3. Skiva äpplena & lägg i en ugnsfast form, häll de frusna hallonen över.
  4. Lägg på smuldegen & strö över mandelspånen.
  5. Skjuts in i ugnen i ca 40 minuter, täck med aluminiumfolie & låt stå ca 20 minuter till, allt för att äpplena ska bli mjuka & härliga.



Tjohej va lätt! OCH GOTT ;D Serverades efter gårdagens grillbuffé ihop med en lyxig vaniljsås...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...