Bröd, tårtbottnar, mazariner & marsipanrosor..

Helgen kom & gick, igår (söndag) gick jag upp vid 07.30 & fick den härliga idéen att ställa mig och testbaka mazariner. Vilket jag aldrig gjort innan, det var otroligt kul. Men enl. receptet skulle det bli ca 25 st. När jag gjort 21 så var 2/3 av mördegen & smeten fortfarande kvar. Undrar hur stora mazariner det egentligen var beräknat på? Nästa gång halverar jag definitivt ner det. Glasyren struntade jag i eftersom jag inte tycker det tillför så mycket mer än att det ser finare ut ;D

En browniebotten & en ljus botten hann jag också med, till helgens beställning.


Måndag morgon, upp kl 05. Var i skolan 06.15...det var inte alls jobbigt efter en helledig helg som tur var. Idag har det bakats något som min bagerilärare kallar Tysk deg. Har väl egentligen inte så mycket mer med tyskland att göra mer än att det är degen som används till att göra brötchen. Men även baguetter, lantbröd, valnötsbröd & solrosbröd görs på samma deg, som innehåller råg. Kul var det iallafall & det märks redan efter en vecka hur mycket bättre vi elever jobbar ihop.




Lektionen vaslutades med övning på att göra marsipanrosor. Det är absolut inget att skoja om, hjälp va svårt det är att få till dom snyggt :\ Jaja, övning, övning, övning....


Kommentarer
Postat av: william & Louise

mums:D

Svar: Tack :D
Jenny Hirschfeld

2012-08-27 @ 15:58:19
URL: http://funnyones.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...