Födelsedagstårta med Chokladgrädde & Hallongrädde

Min första tårta täckt med fondant var en födelsedagstårta till en av mina bästa vänner som råkar älska kyckling ;D Mitt i modelerandet av fondantrosor så "råkade" jag sätta mig & titta på påskkycklingar.

 
Bottnarna består av Crumb Boss Chokladbotten & Cake Boss Spongebotten...

Fyllningarna är Hallongrädde & Chokladmousse med ganache.

Hallongrädden är precis som det låter, vispad grädde med tinade hallon i, behövs ev. aningen socker i. Här har jag inget recept utan går på känsla. Men tänk 100 gr bär till 2 dl vispad grädde, cirka!

Chokladgrädden är gjord av vispad grädde & med ganache.

Ganache är en blandning mellan uppvärmd grädde & choklad. Ett lätt recept att komma ihåg är 100 gr choklad till 1 dl grädde.

1. Värm upp grädden, men låt den inte koka.
2. Bryt ner chokladen i en värmetålig skål.
3. Häll över grädden över chokladen & rör tills chokladen har smält.
4. Låt svalna innan du blandar ihop den med ev. grädde eller annat.


Tårtan är sedan spacklad med vaniljsmörkräm, innan fondanten rullats ut & lagts på.

Smörkräm:
  • 113gr smör
  • 4-5 dl florsocker
  • 2 tsk kokande vatten
  • 1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt (OBS! använder du vaniljextrakt så se till att den är klar & inte färgad annars tar smörkrämen en lätt brunbeige ton)
1. Vispa smöret fluffigt
2. Tillsätt vaniljen.
3. Tillsätt 3 dl florsocker lite i taget för att slippa dammoln i köket ;) vispa tills allt är sammanfogat.
4. Häll i vattnet.
5. Tillsätt sedan mer florsocker 0,5 dl åt gången & vispa mellan. Fortsätt så tills du har en konsistens du är nöjd med.

Täckt med sugarpaste. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste & färgad smörkräm.

That´s it folks!

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...