Kokoscupcake med lemoncurdmousse

Finns det nått härligare än tanken på en sandstrand, badstol, sol, en god bok och sist men inte minst en härligt sötsyrlig tropisk drink? Eftersom jag bor i Sverige är det ju just bara det, en tanke. Men vad gör det, när man kan baka istället? ;D

I brist på alkoholhaltiga tropiska drinkar, så får vi hålla tillgodo med en cupcake....





Även i detta receptet är Leilas modifierade grundrecept använt.

Cocoscupcakes ca 15st:

  • 100 gr smält smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
  • 1,5 dl mjölk 3%
  • 0,5 dl lättyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl kokosflingor

 

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk, saften från apelsinen och rivet apelsinskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sila ner i smeten, rör försiktigt.

5. Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte flyter ut..

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.

7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.

 

Lemoncurd: (recept från A Piece of Cake)

  • 3 citroner
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 gr smör
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor

 

1. Blanda river skal från de 3 citronerna med saften från 2 av dom i en kastrull.

2. Lägg i smöret & strösockret & koka upp.

3. Sila av uppkoket.

4. Blanda ut majsstärkelsen med saften från den 3:e citronen & häll tillbaka citronuppkoket i kastrullen. Tillsätt majsstärkelsen.

5. Vispa ihop äggen & tillsätt i citronuppkoket under konstant vispning. Sätt tillbaka på plattan & låt sjuda under konstant vispning tills dess den har tjocknat.

6. Häll över i en ren skål eller glasburk & låt svalna helt.

 

Lemoncurdmousse:

  • 200 gr Philadelphiaost (eller annan färskost)
  • 1 sats Lemoncurd
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker.

Hur mycket gräddde man väljer att använda beror på hur syrlig smak man vill ha.

1. Vispa ihop lemoncurd, florsocker & Philaddelphiaosten.

2. Rör i den hårt vispade grädden & låt gärna stå i kylen 30 minuter innan du spritsar den på dina helt avsvalnade muffins.

Garanterad succé.....Lycka till!

 

 

Dekorationerna är gjorda av Marshmallowfondant. Ska inom kort lägga upp ett superenkelt recept på det som jag använder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...