Spongecake från Cake Boss

Det här är en tung & stabil men supersaftig vaniljtårtbotten som jag använt flera gånger, och den är kanon. Receptet hämtat från Cake Boss

  • 4 ägg
  • 2 cup socker (4.73 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker/vaniljpullver eller som amerikanerna vaniljextrakt
  • 1 cup mjölk (2.36 dl)
  • 1/4 cup smör (ca 0.6 dl)
  • 2 cup mjöl (4.73 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt

1. Vispa de 4 äggen i ca 4 minuter. (med vingen på assistenten om du använder en sådan)

2. Tillsätt socker & vispa ytterligare 4-5 minuter. Tills det ser vitt & fluffigt ut.

3. Tillsätt vaniljen & vispa på låg hastiget.

4. Sila alla torra ingredienser i en egen bunke.

5. Tillsätt i äggsmeten långsamt, men rör försiktigt & bara tills smeten gått ihop.

6. Värm mjölk & smör, tills smöret smält. Ta då av kastrullen från värmen. Rör försiktigt ner i smeten.

7. Häll smeten i 2 st 20cm formar som du smort & mjölat. Baka i 180 grader ca 30 miuter, eller tills det börjar dofta & känns fjädriga i mitten.

Tip of the day! Öppna aldrig ugnsluckan innan minst 2/3 av tiden gått.

 

 

Happy baking!


Kommentarer
Postat av: Michelle

Verkligen älskar denna tårtbotten, tusen tack för receptet :)
Denna variant finns väl som choklad och redvelvet variant också? Hittar inga bra recept på nätet, har du några tips?

Svar: Hej Michelle! Va härligt att du gillar hans tårtbotten. Jo det finns liknande med choklad. Håll utkik här så ska jag lägga upp ett kanonrecept åt dig inom den närmsta veckan...kram
Jenny Hirschfeld

2012-12-03 @ 06:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...