Sockerfri Midsommartårta

Ibland är det klassiska bara att föredra, till midsommar känns så rätt att ta till den beprövade gräddtårtan. I detta fallet dock helt sockerfri & jag testade för första gången att använda Hermeetas med Stevia.

Kunde direkt säga att jag inte kan använda samma mängd av detta sötningsmedlet som de andra jag använt. Det har en bitter eftersmak & man får vara extremt försiktig & sparsam.



Sockerfri tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl sötningmedel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver


1. Sätt ugnen på 175-200 grader

2. Smörj & mjöla en form (jag valde en form som var 20 cm i diameter)

3. Dela äggen & vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Veänd sedan ner sötningsmedlet.

4. Vänd ner en äggula i taget till äggvitan, vispa inte för hårt, då förlorar du luften i äggvitan.

5. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd försiktigt ner i äggsmeten.

6. Häll ner i din mjölade form & grädda i ca 25 minuter.

Sockerfri Jordgubbsmousse:

  • 200 gr grusna jordgubbar
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl sötningsmedel (använder du Stevia så tar du ca hälften)
  • 4 dl vispad grädde

1. Tina & värm upp jordgubbarna, mixa sedan med stavmixer el mosa med en gaffel till ett mos.

2. Under tiden lägger du gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. När du mosat klart jordgubbarna, tillsätt de mjuka gelatinbladen medan röran är varm så de smälter helt. Låt sedan svalna.

4. Vispa grädden i en separat burk.

5. När jordgubbsmoset svalnat helt så vispar du ner sötningmedlet, och tillsätter den vispade grädden. Låt stå i kylen minst 20 minuter för att sätta sig.





Sockerfritt är ibland inte så enkelt att göra, det funkar fantastiskt i mördeg & vetedeg. Men när det kommer till sockerbaserade bakverk, så förlorar det lätt sin konsistens & blir torrt & trist. Den här tårtan bakade jag & fyllde samma dag, det behövs ca 2 dagar med fyllning i kylen för att sockerkakan ska bli sådär mjuk & saftig som vanliga tårtanslag blir. (Ett litet tips när du är i färd med att göra en sockerfri tårta)

Tårtan fyllde jag med vaniljgrädde, mosade jordgubbar & jordgubbsmousse. Den är sedan dekorerad med vispgrädde & färska jordgubbar.

Eat away!! <3





Festival & Namngivningstårta till Liam!

Helgen som gick hade en fatastisk balans av skapande & musiklyssnande. Metaltown drog in som en åska i Göteborg & jag spederade 2 kvällar med festival ute på Göteborgs Galopp. Det hanns även med en brunch & utlämning av Liams namngivningstårta.



Den underbart söta lilla piraten heter Petter Pirat & är en liten krabat som hittats på Jama Produkter i Kronhusbodarna i Göteborg. Här kan man beställa handmålade barnmöbler, bara helt adorable.



Tårtan består av en mandelbotten & ljusa "lika delar" bottnar. Den är fylld med vaniljgrädde med mjölkchoklad ganache, sedan ett lager pasions & mango mousse, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt med kavlingsmarsipan & dekorerad med dekorfondant & marsipan.



Bilden ovan tagen av en stolt mamma! ;D






Vad är bättre än att dra i sig en hel veckas intag av kolhydrater på 1 timme? ;D
 

Pet Shoptårta till Marillion!

Igår gick bästa väninnas tös ut 1:an (grundskolan bör tilläggas ;D), det är STORT! För att fira sommarlovet fick den lilla tjejen en Pet Shoptårta, Pet Shop är dagens luktisar ;D (för oss 35+ are) Bestående av oproportionerliga små leksaksfigurer, med extremt små kroppar & galet stora ögon & huvud.



Tårtan består av ljusa "lika delar" bottnar. Ett lager vaniljgrädde med mjölkchoklad ganache, sedan ett lager mosade jordgubbar med jordguddsmousse på. Den är spacklad med vaniljsmörkräm & täckt med kavlingsmarsipan. Dekorerad med marsipan & dekorfondant.




Idag drar jag igång med fyllning & modellering till lördagens namngivningstårta, tema Petter Pirat. Laddar upp lite extra eftersom jag från och med imorgon har semester & ser fram emot det årliga äventyret, Metaltown...

Namngivning för lilla Freya!

Helgen har bara varit ett enda virrvarr av tårta, jobb, GP fotografering & mera tårta. Livet är bra härligt ändå när man får vara med att fira en liten docksöt varelse med en cool mamma & coola faddrar. Sedan dessutom leverera en mastodonttårta med matchande cupcakes till kalaset är ju inte heller helt fel ;)

Här är härligheten....




Den består av en browniebotten, ett lager vaniljgrädde med ganache uppe på, sedan 2 ljusa bottnar med ett lager hallonmousse med nedstuckna hallon i. Täckt & dekorerad med marsipan.





Här bjuds det på en bild, föreställande den lilla huvudpersonen & dess 2 faddrar.







Studenttårta till Tilda

Visst är väl studenttider ett starkt bevis på att sommaren är påväg, önskar bara att studenterna här i Göteborg tagit med sig lite värme istället för regn & blåst. Men vad gör väl det egentligen ;) Bara tanken på att det bästa kommer inom kort är nog för mig :D

Igår var det iallafall dax för första studenttårtan.



Den har ljusa "lika delar" botten, fylld med lyx vaniljkräm, med ett lager mjölkchoklad ganache. Nästa lager är en hederlig hallonmousse. Täckt med vit marsipan & sedan dekorerad med marsipan, sugarpaste & plaketten är gjord i flowerpaste.







Den sista bilden är tagen av studentskans mamma under mottagningen ;)

Idag jobbas det på söndagens namngivningstårta & matchande cupcakes, som även skall fotograferas av GP.

Smakförslag

Tårtbottnar & cupcake smaker:

Vaniljbotten/cupcake
Chokladbotten/cupcake
Browniebotten/cupcake
Mandelbotten
Kokoscupcake
Apelsincupcake
Citroncupcake

Smaker:

Mörk chokladfudge
Glasscreme (även kallad lyx vaniljkräm el. vaniljgrädde)
Passionsfruktsmousse
Mangomousse
Hallonmousse
Mjölkchokladmousse
Vit chokladmousse
Jordgubbsmousse
Lemoncurdmousse
Lemon/Limemousse
Blåbärsmousse
Blandade bärmousse (t.ex jordgubbar, hallon & blåbär)
Fluff (välj ert favoritgodis att göra en fyllning av, t.ex. Dumle, Geisha, Ahlgrens Bilar, Gelehallon el. Turkisk Peppar)


Little Cake använder inte essenser, utan smaksätter endast med naturliga produkter. Jag använder mig heller inte utav halvfabrikat när jag gör mina fyllningar. 

Kom själv med förslag, jag tycker det är jättekul med nya ideér & tips....



Priser

Det är väldigt svårt att sätta ett pris på en personlig tårta, men här får ni ett litet hum om vad det kan handla om rent prismässigt.

Minsta order på tårta är 16 bitar & priset börjar på 50:-/bit. 

Då ingår:
Två lager fyllning i valfri smak (här kan du se några förslag på smaker)
Täckt med marsipan el sockerpasta
En enkel dekoration samt ev. namn inkl. kantbård.

Minsta order på normalstora cupcakes är 12 stycken & priset börjar på 25:-/st, minsta order på minicupcakes är 24 st & priset börjar på 16:-/st

Då ingår:
Valfri smak på frosting (här kan du se några förslag på smaker)
Strössel el liknande

Priserna varierar alltså beroende på hur avancerade dekorationer man väljer att ha. Alla priser är inkl. moms.

Jag levererar även mot en fraktavgift. Den är i dagsläget 150:- inom centrala Göteborg, är tårtan så stor att den måste monteras på plats tillkommer ytterligare avgift.

Beställning av tårta tar jag gärna emot senast 2 veckor innan du behöver den. Jag rekomenderar de som vill ha avancerade dekorationer, eller väldigt stora tårtor, att beställa tidigare, då det är mer fördelaktigt för mig (och Er) med mer tid att tillverka det ni önskar.

Betalning sker senast 2 dagar innan leverans/hämtning. 

Ni är hjärtligt välkomna att ställa frågor till mig om det är något ni undrar över.