Grundrecept för Bär & Fruktmousse

Följande recept är det jag använder mest till fyllningar och för att spritsa cupcakes. Det går att smaksätta på alla möjliga sätt, bara fantasin som sätter stopp ;) 


Mousse:

  • 200 gr frukt el bär (jag använder gärna frusen då de tillför vätska)
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl florsocker
  • 3-4 dl vispgrädde
1. Koka upp bären/frukten
2. Blötlägg gelatinbladen.
3. Sila av bären så du får bort kärnorna, dela upp frukt/bärpuré i 2 skålar.
4. Lägg ner de mjuka gelatinbladen i en av skålarna med varm frukt/bärpuré & låt de smälta under omrörning.
5. När den andra skålen med frukt/bärpuré svalnat så tillsätt florsocker & Philadelphiaost, vispa ihop med en elvisp till en krämig konsistens.
6. Vispa grädden i en separat skål, den skall vara rätt så hårt vispad.
7. Vispa ihop de två skålarna med frukt/bärpuré & vispa sedan ihop det med grädden.
8. Låt gärna stå i kylen i ca 1 timme innan du spritsar dina helt avsvalnade muffins eller tårtbottnar

Så gott!

Kommentarer
Postat av: Rajender

Jo, det kunde vi gjort. Te4nkte pe5 det lite, men beslutade mig ff6r att det var ff6r le5ngt bort. Se4krast om Ch fe5r gf6ra se5 lite anstre4ngningar som mf6jligt pe5 mogrnoen ^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...