Kokoscupcake med ananasmousse

Våren visar sig här i Göteborg, vi har haft underbart väder till och från med upp emot 20 grader stundvis. Det är ju då man känner att lite tropiska inslag sitter inte helt fel ;)
Jag har varit dålig på att baka den senaste veckan, haft för mycket annat för mig. Så igår hade jag sådan abstinens att det gick helt enkelt inte att låta bli.
De förra kokoscupcaksen jag gjorde, tillsatte jag bara riven kokos i. Men saknade fortfarande lite kokossmak, denna gången tänkta jag att om jag utesluter vanlig mjölk & youghurt & använder kokosmjölk istället, så kanske jag får en tydligare smak av kokos. 





Kokosmjölkscupcakes ca 15 st:

  • 100 gr smält smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl kokosflingor

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, kokosmjölken.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sila ner i smeten, rör försiktigt.

5. Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte flyter ut..

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.

7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.


Ananasmousse:

  • 100 gr Philadelphiaost (eller annan färskost)
  • 250 gr ananas (jag använde burkvariant)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker.
  • 4 st gelatinblad

1. Koka upp bären/frukten
2. Blötlägg gelatinbladen.
3. Kör ananasen i en mixer, tills det är en puré, dela upp frukt/bärpuré i 2 skålar.
4. Lägg ner de mjuka gelatinbladen i en av skålarna med varm frukt/bärpuré & låt de smälta under omrörning.
5. När den andra skålen med frukt/bärpuré svalnat så tillsätt florsocker & Philadelphiaost, vispa ihop med en elvisp till en krämig konsistens.
6. Vispa grädden i en separat skål, den skall vara rätt så hårt vispad.
7. Vispa ihop de två skålarna med frukt/bärpuré & vispa sedan ihop det med grädden.
8. Låt gärna stå i kylen i ca 1 timme innan du spritsar dina helt avsvalnade muffins



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...