Pepparkaks & Päroncupcakes med Vit Chokladfudgefrosting...

Kanske inte riktigt ligger i tiden, men vad gör det? Här kommer ett snabbt & superenkelt recept på riktigt saftiga & goda pepparkakscupcakes med päronbitar i ;P




Pepparkaks & Päroncupcakes ca 12 st:

  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl lättyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver/vaniljextrakt
  • (½ tsk salt om du använder osaltat smör)
  • 3 msk pepparkaskrydda (det är en hel påse från Santa Maria)
  • 1 stort päron eller 2 små
1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
2. Vispa ägg & strösocker vitt & fluffigt
3. Smält smöret
4. Sila ner de torra ingredienserna i en egen bunke
5. Tillsätt det smälta smöret i ägg/sockersmeten
6. Varva de blöta & torra ingredienserna ner i äggsmeten (jag brukar hälla i allt i 3 omgångar, men tänk på att inte köra på för hög hastighet på din matberedare/elvisp, den lägsta räcker bra för att äggen inte ska förlora sin volym)
7. Skala & skär päronet i bitar, ca 1 cm kuber & vänd ner i smeten.
8. Fördela smeten i dina muffinsformar, ca 2/3 upp emot kanten.
9. Grädda dina muffins i mitten av ugnen 12-18 minuter, efetrsom det är päron i kan det ta lite längre tid, då frukten släpper ifrån sig fukt. Testa med en potatissticka eller tandpetare, själva kakdelen ska vara torr, men om du råkar sticka i päronet är det ju självklart lite fuktigt.
10. Låt dina muffins svalna en liten stund innan du plockar ur dom ur muffinsformen, för över på ett galler & låt svalna helt.

Nu kan du helt klart låta dessa små juveler vara helt naturliga, dom kommer ändå inte vara så länge ;D Men jag valde att slänga på en frosting i form av vit chokladfudge frosting med en hint Philadelphiaost i.

Vit Chokladfudgefrosting:

  • 150 gr rumsvarmt smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 100 gr vit choklad
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker/vaniljpulver/vaniljextrakt
  • 100 gr Philadelphia
1. Smält chokladen i bitar över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur.
2. Vispa smöret vitt & fluffigt, tillsätt Philadelhiaosten.
3. Sila florsocker så du får ut eventuella klumpar.
4. Tillsätt florsockret  i smöret lite i taget, vispa tills den är slät & jämn.
5. Blanda i den avsvalnade chokladen.
6. Tillsätt vaniljen.
7. Häll i grädden & vispa på medelhastighet tills frostingen är len & glansig
Spritsa loss på dina helt avsvalnade muffins.


Dekorationerna är gjora i röd marsipan & färgad MMF...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...