Sockerfri Mazarintårta

Som jag nämnt innan så har jag en sambo som lider av diabetes, eller lider och lider....han tycker faktiskt inte att det är speciellt jobbigt. Vi är båda två rätt noga med vad vi stoppar i oss! Rimmar ju givetvis totalt fel med tanke på min allt växande hobby. Men man får helt enkelt ha diciplin, och ett gäng vänner som inte har något emot att agera försökskaniner :D 





Sockerfri mandelmassa:

  • 200 gr skållad mandel
  • 4 dl sötningmedel, strö (Hermesetas, Sukketter el liknande)
  • 1,5 dl gräddmjölk (lika delar mjölk & grädde)
1. Kör mandeln tillsammans med sötningsmedlet i en matberedare.
2. Tillsätt gräddmjölken långsamt, tills du får en konsistens du är nöjd med.

Sockerfri mazarinbotten:

  • 150 gr rumsvarmt smör
  • 300 gr mandelmassa
  • 3 st ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 50 gr hyvlad mandel till formen
1. Sätt på ugnen på ca 180 grader
2. Riv mandelmassan & vispa ihop med smöret tills det är luftigt & krämigt
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning på låg hastighet, se till att varje ägg gått in i smeten innan du tillsätter nästa.
4. Häll i mjölet & vispa tills degen/smeten gått ihop
5. Smörj en springform som är ca 20 cm i diameter. Istället för mjöl eller ströbröd, använd den hyvlade mandeln att "bröa" formen med.
6. Häll i mazarinsmeten i formen & grädda i ca 20-25 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
Till denna tårtan har jag vispat 2 dl vispgrädde & tillsatt lite Marsanpulver för att ge en vaniljsmak & få grädden lite fastare. Sedan toppade jag med färska blåbär & jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...