Sockerfria Spritz Cookies

Det här är mitt första försök att spritsa ut en småkaka. Det var faktiskt inte helt enkelt, degen blev aningen för torr för att lätt kunna spritsas. Vilket jag kommer tänka på vid nästa tillfälle jag får lusten att testa.

För er som är begåvade med en kakpress....grattis! Ni kommer klara detta utan några problem alls ;D





Sockerfria Spritz Cookies: (receptet hämtat från Joy of Baking)

  • 227 gr rumsvarmt smör
  • 1,18 dl sötningsmedel, strö (Hermesetas, Sukketter el. liknande)
  • 1 stort ägg
  • 1 ½ tsk vaniljpulver (OBS! tänk på att om du använder vaniljsocker så är kakan inte sockerfri längre)
  • 5,32 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt (om du använder osaltat smör)


1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ihop smör & socker tills det är fluffigt & vitt, på hög hastighet ca 3-5 minuter
3. Tillsätt ägget & vaniljen, det kan ev. se lite underligt ut i början, nästan som om smeten är påväg att spricka. Men det är bara att vispa på så går den ihop till slut ;)
4. Tillsätt mjölet & saltet långsamt, vispa på lägsta hastigheten. Fortsätt vispa långsamt tills allt gått ihop till en smet/deg.
5. Fyll hälften av degen i en spritspåsen med en öppen stjärntyll, med en öppning på ca 1,5 cm i diameter.
6. Spritsa ut kakorna på en bakplåtspapersklädd plåt i önskad storlek. Lämna ca 3 cm mellanrum mellan kakorna.
7. Grädda i 7-10 minuter eller tills kakorna precis börjar få färg i kanterna. Låt svalna en stund på plåten innan du lyfter över dom på ett galler. OBS! de är väldigt ömtåliga.
Voila! You´ve got cookies!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...