White Chocolate Chip Cookies

Söta, mastiga, sega & krispiga på samma gång...precis som en kaka skall vara.....

  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 1 tsk bikarbonar
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6,5 dl havregryn
  • 2 dl vita chokladpellets el hackad choklad (går givetvis att byta ut mot ljus el mörk choklad också)

1. Blanda ihop rumsvarmt smör, strösocker, muscovadosocker & vaniljen.
2. Vispa upp äggen & blanda ner i smörsockret.
3. Sila mjöl, bikarbonat & salt i en egen bunke. Blanda ordentligt.
4. Rör ner mjölblandningen i smörsockret.
5. Tillsätt havregrynen
6. Sist men inte minst, åker White Chocolate Chip ner i härligheten.
7. Forma till runda bollar & tryck ut en aning på ett bakplåtspapper.
8. Grädda i 220 grader 8-12 minuter. Tills de börjar få en fin gyllenbrun ton.'
9. Låt dom svalna på plåten ca 5 minuter innan du flyttar dom till ett galler.

Brygg en god kaffe, sätt dig i soffan, och njut av en välförtjänt paus ihop med en kaka eller två.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...