American Biscuits

Söndag, eller tisdag...i vilket fall som helst är min enda demonstration i köket idag ;D Jag har en gapande tom kyl & visste inte riktigt hur jag skulle leverera frukost till familjen imorse. Men här är resultatet av en första test av amerikanernas svar på scones.

Receptet är från en av mina favoritsidor Joy of Baking

Biscuits: (ca 12 st)

  • 325 gr vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 113 gr smör (kylskåpskallt)
  • 180 ml mjölk (3% är att föredra)
  • 1 ägg (för att pensla med)
  • 1 tsk mjölk (för att pensla med)
  1. Sätt ugnen på 220 grader (200 f´grader om du har en varmluftsugn)
  2. Sila ihop alla de torra ingredienserna i en skål & rör om.
  3. Skär smöret i kuber & nyp ihop med de torra ingredienserna tills det blivit en grynig konsistens.
  4. Tillsätt mjölken & knåda ihop innan du häller ut degen på ett mjölat underlag & knådar. Knåda tills du fått en fin slät deg, men arbeta den helst inte mer än så.
  5. Kavla ut tills den är 1½ cm tjock & stick ut rundlar med en utstickare.
  6. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt & pensla med äggmjölken som du vispat ihop lätt.
  7. Sätt in i mitten av ugnen & grädda i 10-15 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg. I min ugn tog de 12 minuter.
  8. Ta ut ur ugnen & flytta till ett galler. Låt svalna en aning....serveras dock varma....




 

Tillbehören bestod av smör, hallonsylt, en trött gammal prästost & philadelphia ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...