Choklad Choklad cupcake med hallon/limemousse

Sitter mitt ibland modellerande av tårtdekorationer i bulk, det är bara så kul. Men i fredags saknade jag bakningen, var bara tvungen att slänga ihop nått till tjejerna på extrajobbet....sagt & gjort, en chokladcupcake, med vita chokladknappar & en favvis i repris, hallon/limemousse. Mums!

Chokladcupcake med vita chokladknappar:

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 60 g vita chokladknappar el hackad vit choklad
  • 1 tsk vaniljpulver, vaniljessens el vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lättyoughurt

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vanilj poröst.

3. Rör ner smält smör.

4. Sila vetemjöl, bakpulver, kakao och salt ner i en egen bunke, vänd försiktigt ner hälften i äggsmeten. Rör i mjölken, vänd sedan ner resterande torra ingredienser, häll slutligen i youghurten.

5. Vänd i den vita chokladen

6.Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte flyter ut..

7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.

7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.

Hallon/Limemousse:

  • 200 gr frusna hallon
  • Skalet från ½ lime
  • 1-2 dl socker
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 100 g Philadelphia
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 msk marsanpulver

 

  1. Koka upp hallonen & limeskalet. Mosa noggrant.
  2. Vispa ihop ägg & socker i en bunke.
  3. Häll delar av det varma moset i äggsmeten. Vispa noga. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen med resterande hallonmos i.
  4. Sjud tills krämen tjocknat, ca 5 minuter, ta av från plattan.
  5. Lägg ner smöret i det varma hallonmoset & rör tills smöret smält.
  6. Häll upp curden i en ren glasburk. Låt svalna helt.
  7. Ta halva satsen hallon/limecurd & blanda ihop med Philadelphiaosten
  8. Vispa grädden hårt & blanda ihop med hallonblandningen, blanda i marsanpulvret. Låt stå i kylen ca 1 timme inna du spritsar dina helt avsvalnade muffins.



Kommentarer
Postat av: Emelie

Har du hört något?

2012-05-18 @ 15:24:40
URL: http://emelieullberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...