Päron & Chokladkaka

Igår hittade jag tre trötta päron i kylen, det var inte så att dom var dåliga, bara att de hellre såg sig själva utanför kylen inom en snar framtid. Efter lite kikande runt bland recept & bloggar såg jag Heavenly Cupcakes recept på just Päron & Chokladkaka med kardemumma...vilken räddning ;D så håll tillgodo med ett lite modifierat recept dock...



Päron & Chokladkaka:

  • 2 ägg
  • 180 gr strösocker
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl lättmjölk
  • 50 gr smör
  • 120 gr vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 3 päron
  • 1 dl vita chokladknappar eller hackad vit choklad (som försvann helt vilket inte var tanken ;))

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Skölj & tärna päronen, lägg i en skål
  3. Marinera päronen i muscovadosockret & kardemumman.
  4. Smält smöret & låt svalna
  5. Vispa ägg & strösocker fluffigt.
  6. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten
  7. Tillsätt creme fraiche & mjölk.
  8. Sila & blanda mjöl, kakao, bakpulver & vaniljpulver i en skål, tillsätt sedan i äggsmeten, men vänd ner det försiktigt så du inte förlorar volymen. Rör endast tills smeten blivit jämn & gått ihop.
  9. Smörj en form (jag har använt en form som är 20 cm i diameter med avtagbara kanter) jag använder i de flesta fall vetemjöl istället för ströbröd när jag "bröar" en form, så även här....
  10. Häll smeten i formen, fördela päronen uppe på. Strö över den vita chokladen.
  11. Ställ längst ner i ugnen ca 50-55 minuter.
  12. Låt svalna i formen. Serverades igår med lyxig marsankräm (dvs. vispad grädde som du sedan rör ihop den färdiga krämen med)




    Ät & njut! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...