Peach Crumble Cake med kardemumma <3

Som om bakningen på skolan och mina tårtbeställningar inte räcker, så får man ju bara lust att testa lite nya idéer ibland.
 
När jag var i affären härom dagen så ropade persikorna "ät mig" ur hyllan. Dom var bara för fina för att motstå. Minnena gick mot USA och deras Peach Cobbler som bara är så gott, men jag ville ge det en liten twist.
 
 
Peach Crumble Cake med Kardemumma:
 
Kaksmeten (räcker till en långpanna på 35 cm x 26 cm):
 
333 gr smör (rumsvarmt)
433 gr strösocker
266 gr ägg
133 gr vatten
433 gr mjöl
16 gr bakpulver
3 gr stött kardemumma
 
2 stora persikor (urkärnade & klyftade med skalet på, vända i lite strösocker)
 
Crumble:
 
100 gr smör (kylskåpskallt)
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
 
1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj & bröa formen
2. Börja med kaksmeten. Vispa smör & socker vitt & fluffigt.
3. Sila alla torra ingredienser i en egen bunke.
4. Tillsätt ägg & vatten i smörsockret.( det kommer se underligt ut, men oroa dig inte, smeten går ihop sen)
5. Häll långsamt i de torra ingredienserna inkl. den stötta kardemumman.
6. Fördela i långpannan (har du en vanlig sockerkaksform så halverar du receptet. Har du en stor långpanna dubblar du receptet)
7. Lägg på persikoklyftorna på kaksmeten & tryck till dom lite ner i smeten.
8. Crumble, lägg alla ingredienser i en skål & nyp ihop.
9. Fördela smulorna uppe på persikorna.
10 Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter. Känn med en sticka så att kaksmeten stannat & är torr.
 
Kakan gör sig bäst när den fått svalna, då kommer persikan fram ordentligt.
 
Sätt på en stor kanna kaffe el te & slå på nån bra film på tv:n. Njut!

 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Mums, vad gott det låter!

Svar: Tack Katarina ;) Det var en hit, både hemma & bland kollegerna på extrajobbet ;)))
Jenny Hirschfeld

2012-09-30 @ 09:45:44
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...