Bröllopstårta till Gustaf & Nina!

I helgen gjorde jag min första officiella bröllopstårta. Vädret spelade mig det största sprattet jag upplevt i min tårtkarriär. Det var en galen luftfuktighet. Bilturen från min dörr till festlokalen är ett avtånd på ca 500 meter, men trots det ville allt bara kollapsa. marsipanen svettades & fyllningen blev mjuk & ville egentligen bara kollapsa. Väl på plats satte jag iallafall ihop tårtan & gav järnet för att få på dekorationerna. Allt tog ca 30 minuter & jag fick snabbt in tårtan i kylen igen, vilket räddade situationen.Tårtan består av ljusa bottnar & chokladbottnar varvade. Fyllningen är ett lager vaniljgrädde med ganache ringlad över, och ett lager vit chokladmousse med hallon nedstuckna i. Spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan & dekorationer är gjorda av flowerpaste/sugarpaste.Stort Grattis till Gustaf & Nina igen & tack för det stora förtroendet att få vara med på ett hörn.

Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, fy fan! Samma sak hände mig då jag skulle göra min systers 25-årstårta; en liten våningstårta täckt med chokladfondant. Det var sjukt varmt ute och tårtan började svettas utav bara helvete. Efter ett tag såg det ut som att tårtan var täckt med chokladglasyr. Översta våningen började tom att tippa lite pga av svetten.Men min syster och gästerna var dock nöjda och förstod inte alls vad jag menade med att "tårtan svettades". Slutsatsen jag drar av det är att sådant som svettiga tårtor är något som ett ovant tårtöga inte ser. Numer försöker jag täcka mina tårtor med Strössel och Annats dekorfondant för den har aldrig ens visat tendenser till svett!/Lina

2012-08-23 @ 21:13:54
URL: http://bakministeriet.blogspot.se/
Postat av: Jenny Little Cake

Jamen fy, vilket spratt vädret kan spela en ibland....man kan undra vad man gjort för att förtjäna den behandlingen??!! ;D Det var samma för mig, ingen såg eller märkte på något sätt att det var något som över huvud taget var fel. Men det är ju skitjobbigt att behöva stressa upp sig så iallafall ;)Jag är inte någon fan av dekorfondant tyvärr. Men får kanske ta å ge det en chans till. Det är ju ett mycket mer tacksamt materiel trots allt...Vilken härlig sida du har förresten, Lina...

2012-08-26 @ 16:17:21
URL: http://littlecake.se
Postat av: Lina

Jag har fått mig en funderare kring Dekorfondanten. Den har börjat spricka och muppa sig på senaste tiden. Måste prova någon annan? Nåt förslag?

Svar: Hej Lina! Jag har faktiskt i stort sett slutat använda dekorfondant, idag kör jag nästan uteslutande av marsipan när jag täcker tårtor, men det beror mest på att jag (och även de jag gjort tårtor till) uppskattar smaken av marsipan bättre. De enda gångerna fondanten åker fram är vid visst modelerande av figurer. Men även där har jag gått över på att använda 50% sugarpaste blandat med 50% flowerpaste.
Hoppas du blev klokare av mitt svar. ;)
Jenny Hirschfeld

2012-09-21 @ 21:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...