Bröllopstårta till Gustaf & Nina!

Tårtan består av ljusa bottnar & chokladbottnar varvade. Fyllningen är ett lager vaniljgrädde med ganache ringlad över, och ett lager vit chokladmousse med hallon nedstuckna i. Spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan & dekorationer är gjorda av flowerpaste/sugarpaste.

Stort Grattis till Gustaf & Nina igen & tack för det stora förtroendet att få vara med på ett hörn.
Ja, fy fan! Samma sak hände mig då jag skulle göra min systers 25-årstårta; en liten våningstårta täckt med chokladfondant. Det var sjukt varmt ute och tårtan började svettas utav bara helvete. Efter ett tag såg det ut som att tårtan var täckt med chokladglasyr. Översta våningen började tom att tippa lite pga av svetten.
Men min syster och gästerna var dock nöjda och förstod inte alls vad jag menade med att "tårtan svettades". Slutsatsen jag drar av det är att sådant som svettiga tårtor är något som ett ovant tårtöga inte ser. Numer försöker jag täcka mina tårtor med Strössel och Annats dekorfondant för den har aldrig ens visat tendenser till svett!
/Lina
Jamen fy, vilket spratt vädret kan spela en ibland....man kan undra vad man gjort för att förtjäna den behandlingen??!! ;D Det var samma för mig, ingen såg eller märkte på något sätt att det var något som över huvud taget var fel. Men det är ju skitjobbigt att behöva stressa upp sig så iallafall ;)
Jag är inte någon fan av dekorfondant tyvärr. Men får kanske ta å ge det en chans till. Det är ju ett mycket mer tacksamt materiel trots allt...
Vilken härlig sida du har förresten, Lina...
Jag har fått mig en funderare kring Dekorfondanten. Den har börjat spricka och muppa sig på senaste tiden. Måste prova någon annan? Nåt förslag?