Dag tre!

Idag gick jag upp kl 05, det var ju inte direkt vad man längtar efter, men med tanke på branchen så är det väl bara att vänja sig ;)

06.15 började teorilektionen, den håller igång ca 45 min. innan varje praktiskt pass. Då gås det igenom varje steg av vad vi ska göra de nästkommande 6 timmarna. En kort rast, innan man ska vara omklädd & infinna sig i bageriet.

Lektionen börjar med en grundlig genomgång från vår bagerilärare innan vi själva får ta tag i saker. Jösses, vad det är mycket att tänka på. Degtillverkning, rundrivning, bräckning, skarvar, topping, snittning & jäsning i ett enda stort förvirringstillstånd. Idag kändes det dock äntligen som om saker & ting började få en naturlig förklaring.

Men ack va kul det är, trots satt det är 20 st vuxna personer med otroligt olika bakgrund & förutsättningar. Känns såklart lite trevande att bli ihoptussad med helt främmande människor i början, men det ger säg sannolikt när vi väl lärt känna varann en aning.

Idag tillverkades soft deg, dvs. den deg som till största del används till t.ex. källarfranskor, the kakor & rosenbröd.Tänk vad fantastiskt olika bröd & småbröd man kan göra på samma deggrund?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...