Grundrecept Smörkräm
- 113gr smör
- 4-5 dl florsocker
- 2 tsk kokande vatten
- 1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt (OBS! använder du vaniljextrakt så se till att den är klar & inte färgad annars tar smörkrämen en lätt brunbeige ton)
- 3-4 msk kakao
- 1-3 msk saft el. juice
Det är bara att använda sin fantasi ;)
Födelsedagstårta med Chokladgrädde & Hallongrädde

1. Värm upp grädden, men låt den inte koka.
Smörkräm:
- 113gr smör
- 4-5 dl florsocker
- 2 tsk kokande vatten
- 1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt (OBS! använder du vaniljextrakt så se till att den är klar & inte färgad annars tar smörkrämen en lätt brunbeige ton)

Täckt med sugarpaste. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste & färgad smörkräm.
That´s it folks!
Bloglovin
Marshmallowfondant = MMF
- ca 5 dl marshmallows (jag använder Garants egna)
- 2 msk vatten
- 1 msk rapsolja
- 500-700 gr florsocker
1. Häll dina marshmallows i en glasskål. Tillsätt vattnet & rör om.
2. Ställ in skålen i micron & sätt på full effekt i ca 2 minuter, men ta ut & rör om var 30:e sekund. Använd gärna en plastsked/slickepott att röra om med, som du smort in med Crisco/rapsolja el cocosfett. (Crisco hittar du på The English Shop om du bor i Sthlm, Göteborg eller Malmö) Ta gärna ut marshmallowsen precis innan alla är helt smälta.
3. Häll i oljan & ca 4 dl av florsockret, sedan är det bara att röra, röra, röra. Tillsätt florsocker vartefter. Häll ut den på ett bakbord eller diskbänken (som du också med fördel smörjer in med Crisco/rapsolja/cocosfett för att undvika att degen fastnar) Knåda ca 10 minuter & fortsätt tillsätta florsocker en deciliter i taget tills degen är smidig. Den får gärna vara aningen "sticky". Florsockret binder degen ytterligere när den vilat, det är nämligen stärkelse i florsockret vi dödliga köper i affären.
4. Lägg degen i dubbla plastpåsar och lägg i en lufttät burk & låt vila minst 8 timmar i rumstemperatur. När det är dax att använda fondanten så får du känna efter om det behövs mer florsocker. Men tänk på att inte ta för mycket så den blir torr. Skulle det hända så tillsätt 0,5 tsk vatten åt gången tills du är nöjd med konsistensen.
Fondanten räcker till ett lock på en tårta som är ca 22 cm & då har du över till kantbård & några dekorationer.
Have fun!
Browniecupcakes med Hallonmousse

Browniecupcakes:
- 150 gr mörk choklad av god kvalitet
- 113 gr smör
- 250 gr strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 3 ägg
- 95 gr mjöl
- 1/4 tsk salt
- 200 gr frusna hallon
- 100 gr Philadelphiaost
- 4 gelatinblad
- 1 dl florsocker
- 3-4 dl vispgrädde

Spongecake från Cake Boss
- 4 ägg
- 2 cup socker (4.73 dl)
- 1 tsk vaniljsocker/vaniljpullver eller som amerikanerna vaniljextrakt
- 1 cup mjölk (2.36 dl)
- 1/4 cup smör (ca 0.6 dl)
- 2 cup mjöl (4.73 dl)
- 2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
1. Vispa de 4 äggen i ca 4 minuter. (med vingen på assistenten om du använder en sådan)
2. Tillsätt socker & vispa ytterligare 4-5 minuter. Tills det ser vitt & fluffigt ut.
3. Tillsätt vaniljen & vispa på låg hastiget.
4. Sila alla torra ingredienser i en egen bunke.
5. Tillsätt i äggsmeten långsamt, men rör försiktigt & bara tills smeten gått ihop.
6. Värm mjölk & smör, tills smöret smält. Ta då av kastrullen från värmen. Rör försiktigt ner i smeten.
7. Häll smeten i 2 st 20cm formar som du smort & mjölat. Baka i 180 grader ca 30 miuter, eller tills det börjar dofta & känns fjädriga i mitten.
Tip of the day! Öppna aldrig ugnsluckan innan minst 2/3 av tiden gått.
Happy baking!
Mjölkchokladfrosting
Mjölkchokladfrosting: (från Tove på Baka Baka Liten Kaka)
- 200 gr mjöklchoklad
- 200 gr Philadephiaost el anna färskost (jag tycker personligen bäst om Philadelphia)
- 50 gr florsocker
- 50 gr smör (rumsvarmt)
Räcker till ca 12 cupcakes eller 1 lager fyllning i en 22 cm tårta.
Kokoscupcake med lemoncurdmousse
I brist på alkoholhaltiga tropiska drinkar, så får vi hålla tillgodo med en cupcake....

Även i detta receptet är Leilas modifierade grundrecept använt.
Cocoscupcakes ca 15st:
- 100 gr smält smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 1,5 dl mjölk 3%
- 0,5 dl lättyoghurt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk, saften från apelsinen och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sila ner i smeten, rör försiktigt.
5. Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte flyter ut..
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.
7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.
Lemoncurd: (recept från A Piece of Cake)
- 3 citroner
- 1,5 dl strösocker
- 50 gr smör
- 2 msk majsstärkelse
- 2 hela ägg
- 2 äggulor
1. Blanda river skal från de 3 citronerna med saften från 2 av dom i en kastrull.
2. Lägg i smöret & strösockret & koka upp.
3. Sila av uppkoket.
4. Blanda ut majsstärkelsen med saften från den 3:e citronen & häll tillbaka citronuppkoket i kastrullen. Tillsätt majsstärkelsen.
5. Vispa ihop äggen & tillsätt i citronuppkoket under konstant vispning. Sätt tillbaka på plattan & låt sjuda under konstant vispning tills dess den har tjocknat.
6. Häll över i en ren skål eller glasburk & låt svalna helt.
Lemoncurdmousse:
- 200 gr Philadelphiaost (eller annan färskost)
- 1 sats Lemoncurd
- 3-4 dl vispgrädde
- 0,5 dl florsocker.
Hur mycket gräddde man väljer att använda beror på hur syrlig smak man vill ha.
1. Vispa ihop lemoncurd, florsocker & Philaddelphiaosten.
2. Rör i den hårt vispade grädden & låt gärna stå i kylen 30 minuter innan du spritsar den på dina helt avsvalnade muffins.
Garanterad succé.....Lycka till!
Dekorationerna är gjorda av Marshmallowfondant. Ska inom kort lägga upp ett superenkelt recept på det som jag använder.
Nutellafyllda Apelsincupcakes med Mjölkchokladfrosting

- 100 gr smält smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 1,5 dl mjölk 3%
- 0,5 dl lättyoghurt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- I just dessa cupcakesen, skalet & saften från 1 apelsin (men möjligheterna till smaksättning är oändliga)
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk, saften från apelsinen och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sila ner i smeten, rör försiktigt.
5. Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte förlorar formen.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.
7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.
När muffinsen svalnat helt så skar jag ur en liten konformad del av överdelen & fyllde cupcaksen med 1/2 tsk nutella i varje & satte tillbala locket.
Mjölkchokladfrosting: (från Tove på Baka Baka Liten Kaka)
- 200 gr mjöklchoklad
- 200 gr Philadephiaost el anna färskost (jag tycker personligen bäst om Philadelphia)
- 50 gr florsocker
- 50 gr smör (rumsvarmt)

Hej & välkommen!
