Browniecupcakes med Hallonmousse
Choklad, choklad, choklad!! Love it! Kan aldrig få nog. Det här är det utlimata browniereceptet dessutom. Here we go.....
Browniecupcakes:


Browniecupcakes:
- 150 gr mörk choklad av god kvalitet
- 113 gr smör
- 250 gr strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 3 ägg
- 95 gr mjöl
- 1/4 tsk salt
1. Smält choklad & smör tillsammans över ett vattenbad. Låt svalna lite.
2. Rör ner sockret, tillsätt vaniljen.
3. Lägg i ett ägg i taget. Rör mellan varje ägg & lägg inte i nästa förräns smeten gått ihop.
4. Tillsätt saltet.
5. Fyll dina muffinsformar 2/3 upp mot kanten, inte mer för då svämmar dom över i ugnen.
6. Baka brownisarna i 170 grader i 20-25 minuter. (i min ugn tar dom 24 minuter) Med en sticka så ska dom kännas lite kladdig, men ändå vara torra om ni förstår vad jag menar.
Hallonmousse:
- 200 gr frusna hallon
- 100 gr Philadelphiaost
- 4 gelatinblad
- 1 dl florsocker
- 3-4 dl vispgrädde
1. Koka upp hallonen, låt de kärna småputtra i ca 5 minuter.
2. Blötlägg gelatinbladen.
3. Sila av bären så du får bort kärnorna, dela upp hallonpurén i 2 skålar.
4. Lägg ner de mjuka gelatinbladen i en av skålarna med varm hallonpuré & låt de smälta under omrörning.
5. När den andra skålen med hallonpuré svalnat så tillsätt florsocker & Philadelphiaost, vispa ihop med en elvisp till en krämig konsistens.
6. Vispa grädden i en separat skål, den skall vara rätt så hårt vispad.
7. Vispa ihop de två skålarna med hallon & vispa sedan ihop det med grädden.
8. Låt gärna stå i kylen i ca 1 timme innan du spritsar dina helt avsvalnade muffins.

Dekorationerna har jag gjort med färgad vit choklad.
Happy Baking!
Kommentarer
Postat av: evelina
vill ha!;D finns inget bättre än choklad<3
Trackback