Marshmallowfondant = MMF

För alla er som känner för att testa att göra er egen fondant/sugarpaste så är detta ett superenkelt recept som funkar bra & dessutom smakar okej.

  • ca 5 dl marshmallows (jag använder Garants egna)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 500-700 gr florsocker

 

1. Häll dina marshmallows i en glasskål. Tillsätt vattnet & rör om.

2. Ställ in skålen i micron & sätt på full effekt i ca 2 minuter, men ta ut & rör om var 30:e sekund. Använd gärna en plastsked/slickepott att röra om med, som du smort in med Crisco/rapsolja el cocosfett. (Crisco hittar du på The English Shop om du bor i Sthlm, Göteborg eller Malmö) Ta gärna ut marshmallowsen precis innan alla är helt smälta.

3. Häll i oljan & ca 4 dl av florsockret, sedan är det bara att röra, röra, röra. Tillsätt florsocker vartefter. Häll ut den på ett bakbord eller diskbänken (som du också med fördel smörjer in med Crisco/rapsolja/cocosfett för att undvika att degen fastnar) Knåda ca 10 minuter & fortsätt tillsätta florsocker en deciliter i taget tills degen är smidig. Den får gärna vara aningen "sticky". Florsockret binder degen ytterligere när den vilat, det är nämligen stärkelse i florsockret vi dödliga köper i affären.

4. Lägg degen i dubbla plastpåsar och lägg i en lufttät burk & låt vila minst 8 timmar i rumstemperatur. När det är dax att använda fondanten så får du känna efter om det behövs mer florsocker. Men tänk på att inte ta för mycket så den blir torr. Skulle det hända så tillsätt 0,5 tsk vatten åt gången tills du är nöjd med konsistensen.

Fondanten räcker till ett lock på en tårta som är ca 22 cm & då har du över till kantbård & några dekorationer.

Have fun!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...