Nutellafyllda Apelsincupcakes med Mjölkchokladfrosting

- 100 gr smält smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 1,5 dl mjölk 3%
- 0,5 dl lättyoghurt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- I just dessa cupcakesen, skalet & saften från 1 apelsin (men möjligheterna till smaksättning är oändliga)
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk, saften från apelsinen och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sila ner i smeten, rör försiktigt.
5. Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte förlorar formen.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.
7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.
När muffinsen svalnat helt så skar jag ur en liten konformad del av överdelen & fyllde cupcaksen med 1/2 tsk nutella i varje & satte tillbala locket.
Mjölkchokladfrosting: (från Tove på Baka Baka Liten Kaka)
- 200 gr mjöklchoklad
- 200 gr Philadephiaost el anna färskost (jag tycker personligen bäst om Philadelphia)
- 50 gr florsocker
- 50 gr smör (rumsvarmt)
