Spongecake från Cake Boss
- 4 ägg
- 2 cup socker (4.73 dl)
- 1 tsk vaniljsocker/vaniljpullver eller som amerikanerna vaniljextrakt
- 1 cup mjölk (2.36 dl)
- 1/4 cup smör (ca 0.6 dl)
- 2 cup mjöl (4.73 dl)
- 2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
1. Vispa de 4 äggen i ca 4 minuter. (med vingen på assistenten om du använder en sådan)
2. Tillsätt socker & vispa ytterligare 4-5 minuter. Tills det ser vitt & fluffigt ut.
3. Tillsätt vaniljen & vispa på låg hastiget.
4. Sila alla torra ingredienser i en egen bunke.
5. Tillsätt i äggsmeten långsamt, men rör försiktigt & bara tills smeten gått ihop.
6. Värm mjölk & smör, tills smöret smält. Ta då av kastrullen från värmen. Rör försiktigt ner i smeten.
7. Häll smeten i 2 st 20cm formar som du smort & mjölat. Baka i 180 grader ca 30 miuter, eller tills det börjar dofta & känns fjädriga i mitten.
Tip of the day! Öppna aldrig ugnsluckan innan minst 2/3 av tiden gått.
Happy baking!
Verkligen älskar denna tårtbotten, tusen tack för receptet :)
Denna variant finns väl som choklad och redvelvet variant också? Hittar inga bra recept på nätet, har du några tips?