Sockerfri Midsommartårta
Kunde direkt säga att jag inte kan använda samma mängd av detta sötningsmedlet som de andra jag använt. Det har en bitter eftersmak & man får vara extremt försiktig & sparsam.

- 4 ägg
- 2 dl sötningmedel
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175-200 grader
2. Smörj & mjöla en form (jag valde en form som var 20 cm i diameter)
3. Dela äggen & vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Veänd sedan ner sötningsmedlet.
4. Vänd ner en äggula i taget till äggvitan, vispa inte för hårt, då förlorar du luften i äggvitan.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd försiktigt ner i äggsmeten.
6. Häll ner i din mjölade form & grädda i ca 25 minuter.
Sockerfri Jordgubbsmousse:
- 200 gr grusna jordgubbar
- 4 gelatinblad
- 1 dl sötningsmedel (använder du Stevia så tar du ca hälften)
- 4 dl vispad grädde
1. Tina & värm upp jordgubbarna, mixa sedan med stavmixer el mosa med en gaffel till ett mos.
2. Under tiden lägger du gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. När du mosat klart jordgubbarna, tillsätt de mjuka gelatinbladen medan röran är varm så de smälter helt. Låt sedan svalna.
4. Vispa grädden i en separat burk.
5. När jordgubbsmoset svalnat helt så vispar du ner sötningmedlet, och tillsätter den vispade grädden. Låt stå i kylen minst 20 minuter för att sätta sig.


Tårtan fyllde jag med vaniljgrädde, mosade jordgubbar & jordgubbsmousse. Den är sedan dekorerad med vispgrädde & färska jordgubbar.