Chokladbotten från Crumb Boss
En otroligt inspirerande sida är Crumb Boss som även har en egen youtube-kanal där Crumb Boss själv visar vart skåpet skall stå.....i ett bageri dvs. ;)
Detta receptet som jag översatt till svenska men behöll de amerikanska måtten, räcker till 2 st tårtbottnar på 20 cm i diameter & 4 cm höga.
Detta receptet som jag översatt till svenska men behöll de amerikanska måtten, räcker till 2 st tårtbottnar på 20 cm i diameter & 4 cm höga.
- 1 cup kakao (1 cup = 2,36 dl)
- 1,5 cup mjöl (3,54 dl)
- 1/2 tsk bakpulver
- 8 oz smör rumsvarmt (226 gram)
- 2 cup + 1/4 cup socker (5,34 dl)
- 5 ägg
- 6 oz mjölk 3% (2,36 dl)
- 1 msk vaniljsocker
1. Lägg smör & socker i din assistent/kitchen aid (kör med paddeln på medium effekt) tills det blivit krämigt & fluffigt.
2. Under tiden sila mjöl, kakao, salt, bakpulver & vaniljsocker i en egen bunke & blanda väl.
3. Tillsätt ägggen i smör/sockret ett i taget på låg hastighet. Låt äggen gå in ordentligt innan du tillsätter nästa.
4. Tillsätt de torra ingredienserna & mjölken i omgångar.
5. Baka i 175 grader ca 35 minuter i mitten.
Shot for the stars!
Kommentarer
Trackback