Grundrecept Brownie Cupcakes
Browniecupcakes:
- 120 gr mörk choklad av god kvalitet
- 113 gr smör
- 250 gr strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 3 ägg
- 95 gr mjöl
- 1/4 tsk salt
1. Smält choklad & smör tillsammans över ett vattenbad. Låt svalna lite.
2. Rör ner sockret, tillsätt vaniljen.
3. Lägg i ett ägg i taget. Rör mellan varje ägg & lägg inte i nästa förräns smeten gått ihop.
4. Tillsätt saltet.
5. Fyll dina muffinsformar 2/3 upp mot kanten, inte mer för då svämmar dom över i ugnen.
6. Baka brownisarna i 170 grader i 20-25 minuter. (i min ugn tar dom 24 minuter) Med en sticka så ska dom kännas lite kladdig, men ändå vara torra om ni förstår vad jag menar.
Smaksättningstips!
- skalet från 1 apelsin
- skalet från 1 citron
- byt ut 60 gr av den mörka chokladen till mjölkchoklad
- Använd smaksatt mörk choklad, t.ex mint, hallon, pistage
Kommentarer
Trackback