Testpilot...
....nu ska jag tipsa alla er som har egen blogg om en möjlighet att få prova en ny drickyoughurt från Lindahls....
Allt du gör är att klicka dig vidare via bilden ;)
Fullt ös medvetslös!

Värmen försvann här i Göteborg, fram och fram åkte jackan igen. Jag som älskar mina flip-flops ;D Tur det fortfarande bara är maj!
Inte nog med det, så satt jag i en 2 timmar lång intervju för Göteborgs Posten igår eftermiddag. Vad det handlade om avslöjar jag när det är dags ;)
Jag har så mycket på gång samtidigt att jag bestämde mig för att ta en ledig dag & dra med väninnorna till Frederikshavn på lördag, det verkar vara enda sättet att koppla bort i några timmar :D
No Bake Sockerfri Cheesecake

Ursäkta kladdet på tallriken, det var bråttom mellan låtarna ;D
- 150 gr Digestive (utan tillsatt socker)
- 75 gr smält smör
- 200 gr Philadelphia
- 250 gr Kesella Citrus
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl Hermesetas Lättströ el liknande
- 3 dl vispgrädde
- 50 gr mörk choklad
1. Krossa Digestivekexen (jag lägger kexen i en plastpåse & avreagerar mig på dom med en kavel ;)) & smält smöret. Blanda ihop. Tryck ut blandningen i en form ca 20-24 cm i diameter med avtagbara kanter. Ställ in i kylen.

ESC Loreen Muffins

- 50 gr smält smör
- 2 ägg
- 240 gr vetemjöl
- 135 gr strösocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- ½ dl mjölk (3%)
- ½ dl gräddfil (var det jag hade hemma)
- 1 tsk vaniljpulver, vaniljessens el. vaniljsocker
- 1 dl mjölkchokladknappar (sorry, brådskan gjorde att jag inte vägde upp dom)
- 120 gr vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 75 gr kylskåpskallt smör
- Sätt ugnen på ca 200 grader
- Smält smöret, låt svalna
- Vispa ägg & socker riktigt fluffigt
- Sila vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker i en egen bunke & rör om.
- Varva ner mjölblandningen, mjölken & gräddfilen i äggsmeten. Vänd ner försiktigt så du inte förlorar volymen i äggen.
- Vänd till sist ner mjölkchokladknapparna.
- Fördela muffinssmeten i 12 formar.
- Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en egen bunke.
- Fördela smuldegen uppe på muffinssmeten.
- Baka i ugnen ca 18 minuter

Päron & Chokladkaka

- 2 ägg
- 180 gr strösocker
- 1 dl creme fraiche
- ½ dl lättmjölk
- 50 gr smör
- 120 gr vetemjöl
- 3/4 dl kakao
- 1 ½ tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ dl mörkt muscovadosocker
- 2 tsk stött kardemumma
- 3 päron
- 1 dl vita chokladknappar eller hackad vit choklad (som försvann helt vilket inte var tanken ;))
- Värm ugnen till 175 grader
- Skölj & tärna päronen, lägg i en skål
- Marinera päronen i muscovadosockret & kardemumman.
- Smält smöret & låt svalna
- Vispa ägg & strösocker fluffigt.
- Rör ner det smälta smöret i äggsmeten
- Tillsätt creme fraiche & mjölk.
- Sila & blanda mjöl, kakao, bakpulver & vaniljpulver i en skål, tillsätt sedan i äggsmeten, men vänd ner det försiktigt så du inte förlorar volymen. Rör endast tills smeten blivit jämn & gått ihop.
- Smörj en form (jag har använt en form som är 20 cm i diameter med avtagbara kanter) jag använder i de flesta fall vetemjöl istället för ströbröd när jag "bröar" en form, så även här....
- Häll smeten i formen, fördela päronen uppe på. Strö över den vita chokladen.
- Ställ längst ner i ugnen ca 50-55 minuter.
- Låt svalna i formen. Serverades igår med lyxig marsankräm (dvs. vispad grädde som du sedan rör ihop den färdiga krämen med)
Ät & njut! ;)
Mik(rofon)-tårta
Den här tårtan var bara så rolig att göra, jag & sambon skrattade rätt mycket. Till saken hör att födelsedagsbarnet kallas "Mik" och är sångare i den eminenta orkestern Dark Tranquillity. Som om det nu inte var nog så är hans favoritmärke när det gäller mikrofoner Röde (med danskt ö) & han är dessutom rödhårig....
Här kommer lite bilder!




Coops tävling "Tårta Vs. Tårta"
Tack alla söta läsare!
Gunilla Tårta

- 150 gr rumsvarmt smör
- 45 gr strösocker
- 180 gr vetemjöl
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa smör & socker fluffigt
- Tillsätt mjölet & lägg kallt medans du gör fyllningen
- 150 gr mald mandel (oskållad står det i receptet, men jag råkade ha färdigt mandelmjöl hemma & valde att använda mig av det)
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- Vispa ägg & socker fluffigt
- Tillsätt mandeln
- Tryck ut mördegen i en form som är 20-22 cm i diameter, med löstagbar botten. Tryck upp degen ca 3 cm upp på kanterna
- Fyll skalet med mandelfyllningen & vik ner kanterna på mördegen över fyllningen.
- Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter.
- Låt svalna ca 10 minuter i formen innan du stjälper upp kakan.


Ha en underbar måndag.....
Doptårta till lilla Elsa & huvudet fullt av mos ;D

Nu går livet vidare, och jag tar med allvar tag i allt jag har planerat sedan tidigare, det händer galet mycket här i Little Cakes kök det närmaste månaderna.
Choklad Choklad cupcake med hallon/limemousse
Chokladcupcake med vita chokladknappar:
- 100 g smält smör
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 60 g vita chokladknappar el hackad vit choklad
- 1 tsk vaniljpulver, vaniljessens el vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 dl lättyoughurt
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vanilj poröst.
3. Rör ner smält smör.
4. Sila vetemjöl, bakpulver, kakao och salt ner i en egen bunke, vänd försiktigt ner hälften i äggsmeten. Rör i mjölken, vänd sedan ner resterande torra ingredienser, häll slutligen i youghurten.
5. Vänd i den vita chokladen
6.Jag fyller mina pappersformar 2/3 delar upp mot kanten & använer alltid en muffinsplåt, som ger formarna stöd så de inte flyter ut..
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Tiden kan variera mycket mellan olika ugnar.
7. Låt svalna några minuter innan du lyfter över dom på ett galler.
Hallon/Limemousse:
- 200 gr frusna hallon
- Skalet från ½ lime
- 1-2 dl socker
- 75 g smör
- 3 ägg
- 100 g Philadelphia
- 2-3 dl vispgrädde
- 1 msk marsanpulver
- Koka upp hallonen & limeskalet. Mosa noggrant.
- Vispa ihop ägg & socker i en bunke.
- Häll delar av det varma moset i äggsmeten. Vispa noga. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen med resterande hallonmos i.
- Sjud tills krämen tjocknat, ca 5 minuter, ta av från plattan.
- Lägg ner smöret i det varma hallonmoset & rör tills smöret smält.
- Häll upp curden i en ren glasburk. Låt svalna helt.
- Ta halva satsen hallon/limecurd & blanda ihop med Philadelphiaosten
- Vispa grädden hårt & blanda ihop med hallonblandningen, blanda i marsanpulvret. Låt stå i kylen ca 1 timme inna du spritsar dina helt avsvalnade muffins.


Waaaiiit for iiiit!
Igår hörde de äntligen av sig från Meter, men de ringde bara för att meddela att castingprocessen inte är avslutad, så jag fortsätter väl med att vara pirrig i magen sålänge ;D

Det här ska bli nått??!! ;D
Croissanter

- 500 gr mjöl
- 250 gr vatten
- 50 gr strösocker
- 25 gr jäst
- 10 gr salt
- 400 gr kylskåpskallt smör
- 1 uppvispat ägg
- ev. fyllning t.ex. mandelmassa, nutella, mörk choklad
1. Lägg alla ingredienser i en bunke (utom smöret) & låt maskinen arbeta ihop allt till en deg. Låt den gå på låg hastighet i ca 10 minuter. Degen ska vara smidig, men inte kladdig.
6. Eter du gjort sista slaget, kavla ut degen till en rektangel som är ca 50 x 30 cm, och ca 5 mm tjock. Dela den sedan i 6-8 bitar, dela varje bit diagonalt så du har 12-16 trekanter. Här kan du sedan fylla dina croissanter om du vill. Jag har lagt en liten bit mandelmassa på den breda delen innan jag format dom.

Nervös-tårtan

- 100 gram smält smör
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1½ dl mandelmjöl
- ½ dl potatismjöl
- 2 rivna bittermandlar
- 1 dl mjölk
- 1 dl lättyoughurt
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ tsk vaniljpullver/vaniljessens el vaniljsocker
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa socker & ägg vitt och fluffigt
- Smält smöret & tillsätt i äggsmeten
- Sila alla torra ingredienser i en egen bunke & rör om ordentligt.
- Riv ner bittermandlarna i mjölblandningen.
- Tillsätt de hälften av de torra ingredienserna i äggsmeten & efter det mjölken. Tillsätt efter det den andra hälften av de torra ingredienserna & därefter youghurten. OBS! Vispa inte för hårt, vänd ner allt i smeten försiktigt, annars förlorar du luften som du fått i äggen.
- Smörj & mjöla en rund form (i detta fallet har jag använt en form på 20 cm i diameter)
- Sätt in i mitten av ugnen & grädda i ca 35 minuter (känn efter med en sticka, den kommer att vara lite fuktig, men inte blöt, som en brownie ungefär.)
- Ta ut & låt svlana innan du stjälper upp den.
Browniebotten:
- 120 gr mörk choklad av god kvalitet
- 113 gr smör
- 250 gr strösocker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använder ekologiskt vaniljpulver)
- 3 ägg
- 95 gr mjöl
- 1/4 tsk salt
Hallon/limecurd:
- 200 gr hallon (frusna går utmärkt)
- Skalet från ½ lime
- 1-2 dl socker
- 75 gr smör
- 3 ägg
- Koka upp hallonen & limeskalet. Mosa noggrant.
- Vispa ihop ägg & socker i en bunke.
- Häll delar av det varma moset i äggsmeten. Vispa noga. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen med resterande hallonmos i.
- Sjud tills krämen tjocknat, ca 5 minuter, ta av från plattan.
- Lägg ner smöret i det varma hallonmoset & rör tills smöret smält.
- Häll upp curden i en ren glasburk. Ställ i kylskåpet.
Apelsincurd:
- Saft & skal från 3 apelsiner
- 1-2 dl socker
- 75 gr smör
- 3 ägg
- Pressa ner saften & lägg i skalet från alla 3 i en kastrull. Koka upp.
- Vispa ihop ägg & socker i en bunke.
- Häll över lite av den varma apelsinröran över äggsmetan & vispa ordentligt
- Häll sedan tillbaka allt i kastrullen med resterande apelsinröran i.
- Sjud tills krämen tjocknat, ca 5 minuter, ta av från plattan
- Lägg ner smöret i det varma apelsinröran & rör tills smöret smält.
- Häll upp curden i en ren glasburk. Ställ i kylskåpet.
Ganache:
- 100 gr mörk choklad (70%)
- 1 dl vispgrädde
- Värm grädden, men låt den inte koka
- Hacka ner chokladen i en skål, häll över den varma grädden & låt stå i ca 2 minuter.
- Rör om varsamt tills chokladen smält. Klart! Kan det bli enklare?
Montering:
- ½ Browniebotten
- Hallon/limemousse
- 100 gr färska hallon nerstuckna i moussen
- ½ Mandelbotten
- Apelsinmousse
- Ganache
- 1/3 ljus vaniljbotten gjord efter principen lika delar som jag föklarat i tidigare inlägg. (titta här)
- Spacklad/fodrad med smörkräm smaksatt med vanilj
- Täckt med hemagjord MMF
- Dekorationer i hemmagjord flowerpaste & köpt svart sugarpaste


American Biscuits
Receptet är från en av mina favoritsidor Joy of Baking
Biscuits: (ca 12 st)
- 325 gr vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 113 gr smör (kylskåpskallt)
- 180 ml mjölk (3% är att föredra)
- 1 ägg (för att pensla med)
- 1 tsk mjölk (för att pensla med)
- Sätt ugnen på 220 grader (200 f´grader om du har en varmluftsugn)
- Sila ihop alla de torra ingredienserna i en skål & rör om.
- Skär smöret i kuber & nyp ihop med de torra ingredienserna tills det blivit en grynig konsistens.
- Tillsätt mjölken & knåda ihop innan du häller ut degen på ett mjölat underlag & knådar. Knåda tills du fått en fin slät deg, men arbeta den helst inte mer än så.
- Kavla ut tills den är 1½ cm tjock & stick ut rundlar med en utstickare.
- Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt & pensla med äggmjölken som du vispat ihop lätt.
- Sätt in i mitten av ugnen & grädda i 10-15 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg. I min ugn tog de 12 minuter.
- Ta ut ur ugnen & flytta till ett galler. Låt svalna en aning....serveras dock varma....
Tillbehören bestod av smör, hallonsylt, en trött gammal prästost & philadelphia ost.