Födelsedastårta till Sandra!

En tårta missad att lägga upp på bloggen. För dryga veckan sedan skickade jag iväg en liten tårta till Sandra som fyllde 8 år, enligt pappa gillar hon hundar & färgen blå. Så såhär fick den bli, med en lite dalmatinervalp på...
 
 
 
Tårtan består av ljusa bottnar, ett lager jordgubbsmousse & ett lager hallonmousse med hela hallon nedstuckna i. Spacklad med vaniljsmörkräm & täckt med marsipan, dekorationerna är gjorda i en blandning av hälften sugarpaste & hälften flowerpaste, samt marsipan.
 
Redan idag, fastän det bara är tisdag, är jag helt slut. Proven i skolan avlöser varann & det har jobbats en hel del både på Lilton & Elite. När jag var inne på Elite & drämmde av veckans konferenskakor så hände det där som man bara inte vill. Kakan (de 6 gigantiska bläcken med morotskaka) fullkommligt exploderade i ugnen, det såg ut som ett galet vulkanutbrott skett, något hade gått totalt knasfel. Fattar ju såklart att det var den mänsliga faktorn som var inblandad, kanske inte helt smart att sitta & plugga kvällen innan, ha bagerikemiprov kl 6.15 på morgonen, för att sedan avverka 6 timmar i bageriet i skolan, och dra vidare till Elite & monsterbaka i 8 timmar. Jaja,det är ju sånt som händer, och jag fick ju bara bita ihop, skala & riva ytterligare 8 liter morötter ;D
 

Födelsedagstårta till lilla Freya!

Veckan kom och gick, tiden bara rusar fram. Kan inte fatta att jag om 2 veckor vid den här tiden sitter i luften påväg mot värme & sol i Key West. Nu blir vi bara där i 2 dagar, då orsaken till hela resan är att sambon ska spela på en lyxkryssare som ska ta oss från Miami till Bahamas och tillbaka. Can´t wait!
 
Jag har veckorna fulla av skola & jobb, just nu har vi gått in i en intensiv provperiod. Proven avlöser varandra & det är rätt så intensivt.
 
Denna helgen är (kors i taket) tårtfri, men i förra helgen hade jag 2 födelsedastårtor, idag får ni se an av dom.
 
Det var en tårta till lilla Freya som fyllde 1 år, hennes favortibok är full av bonddjur, så det var vad mamma Felicia ville ha även på tårtan. Freya var för övrigt den lilla damen som fick en 2-våningstårta med cirkustema av mig på sin namngivning. (här ser ni den från reportaget i GP)
 
 
Tårtan bestod av ljusa & börka bottnar, ett lager hallonmousse med hallon i & ett lager jordgubbsmousse med mörk chokladganache.  Den var spacklad med vaniljsmörkräm & täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i lika blandning av sugarpaste & flowerpaste.
 
 
 
Den första lilla krabaten att ta stryk vid uppskärning ;D Tyckte det såg extremt kul ut.. (på ett icke mordiskt sätt dvs.)

Liten smygtitt!

Här har det varit förkylt, med en blandning av feber & ont i halsen den senaste veckan. Men livet stannar ju inte för det. Jag har hunnit med skola, Elite & Lilton iallafall.
 
Här kommer en bild på vad som händer i helgen. Ni får såklart bilder på tårtorna med när de är klara...
 
 
Hoppas ni får en finfin helg <3

Preimiärbak på Elite Avenyn!

Jaha, så var första dagen avklarad. Igår eftermiddag gjorde jag min första dag på Elite Park Avenyn, min uppgift är att baka upp deras konferenskakor, utveckla sortimentet samt förfina det existerande utbudet. Så galet kul. Jag kommer jobba en dag i veckan.
 
Men vilket gigantiskt hus, när min fina guide Stellan så småningom lämnade mig åt mitt öde att hitta tillbaka till omklädningsrummet, så gick jag givetvis vilse. Mina tankar drog sig till den härliga filmen This Is Spinal Tap & jag kunde inte annat än att gapflabba rakt ut, men tillslut hittade jag ut ur trapphuset & tog mig till rätt plats ;D
 
För er som inte sett filmen så är den ett MÅSTE!
 
 
 
 
I konditoriet kör vi fortfarande  på vårt rullande schema, idag är det dax för mig & partnern att köra ut tårtor till höger & vänster.