Födelsedagstårta till lilla Freya!

Veckan kom och gick, tiden bara rusar fram. Kan inte fatta att jag om 2 veckor vid den här tiden sitter i luften påväg mot värme & sol i Key West. Nu blir vi bara där i 2 dagar, då orsaken till hela resan är att sambon ska spela på en lyxkryssare som ska ta oss från Miami till Bahamas och tillbaka. Can´t wait!
 
Jag har veckorna fulla av skola & jobb, just nu har vi gått in i en intensiv provperiod. Proven avlöser varandra & det är rätt så intensivt.
 
Denna helgen är (kors i taket) tårtfri, men i förra helgen hade jag 2 födelsedastårtor, idag får ni se an av dom.
 
Det var en tårta till lilla Freya som fyllde 1 år, hennes favortibok är full av bonddjur, så det var vad mamma Felicia ville ha även på tårtan. Freya var för övrigt den lilla damen som fick en 2-våningstårta med cirkustema av mig på sin namngivning. (här ser ni den från reportaget i GP)
 
 
Tårtan bestod av ljusa & börka bottnar, ett lager hallonmousse med hallon i & ett lager jordgubbsmousse med mörk chokladganache.  Den var spacklad med vaniljsmörkräm & täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i lika blandning av sugarpaste & flowerpaste.
 
 
 
Den första lilla krabaten att ta stryk vid uppskärning ;D Tyckte det såg extremt kul ut.. (på ett icke mordiskt sätt dvs.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...