My Little Pony tårta!

Igår fyllde lilla Kayla 6 år, hon älskar My little Pony. Så såklart skulle det vara just en sådan på tårtan ;) Den var riktigt rolig att göra, men va svårt det är att få till tecknade figurer ibland. När det ska vara sådär rikitgt gulliga...
 
Här är iallafall resultatet...
 
 

Tårtan är fylld med ett lager jordgubbsmousse, ett lager glasscreme med ett tunnt lager ganache över. Spacklad med vaniljsmörkräm & täckt med marsipan som jag mellerat till någon form av rosa/vitt camoflagemönster. Dekorationerna är som vanligt gjorda i en blandning av SP & FP.
 
På konditorilektionerna fortsätter vårat rullande schema, i veckan tog jag och min kompanjon oss ann mjuka kakor & en del småbröd. Det laddas för Helloween med orangea pumpa tårtor & spökbakelser i bageriet!
 
Idag är sista dagen på Grand Parfymeris erbjudande om 25% rabatt på hela sortimentet. Vilka dagar det varit, helt otroligt mycket folk & det har varit galet kul.

Rullande schema!

På skolan har vi nu gått in i grupper bestående av 2 personer som varje pass skall få fram bestämda bakelser, tårtor, småkakor, tårtbottnar, petit fourer, beställningar osv. Det är sjukt kul! Man får chansen att utmana sig själv, utveckla sin planeringsförmåga, jobba under tidspress & få använda sin egen kreativitet då vi arbetar lite friare.
 
Jag ser med spänning fram emot vart jag kommer få ha min första praktik i janiúari, vår bagerilärare kommer att placera ut oss, men praktik nummer två har vi möjlighet att få bestämma själva.
 
På onsdag skall jag provjobba på en stor hotellkedja, som konditor, mitt arbete kommer bestå av att baka upp alla deras konferenskakor. Håll tummarna.... ;)
 
Men nu laddar jag för Grand Parfymeris 25 års jubileum, för er som bor i Göteborg är detta inget ni vill missa då det är 25% rabatt i hela butiken torsdag till söndag.
 
 
 
 
 
 

Tompas Tårta!

I helgen var det livat värre, vännen Tompa fyllde 40 & det skulle givetvis firas med fest. Alla detaljer ett bra party behöver fanns, live band, öl, god mat, trevligt sällskap, poängpromenad & givetvis tårta.
 
Förutom kalas och tårtmakeri i veckan, så hann jag även jobba 18 timmar på Scandinavium mellan torsdag & fredag, samt 8 timmar på Lilton och det sedvanliga Afternoon Tea stöket i lördags.....
 


Tårtan bestod av ljusa & mörka tårtbottnar. Ett nytt recpet testades som den härliga Orsi på Orsis Tårtoverkstad tagit fram, lägg gärna till henne på facebook. Hon är en stor källa för inspiration. Tårtorna var sedan fyllda med passionsfruktsmousse & mangomousse. Spacklade med vaniljsmörkräm & täckta i marsipan. Bilderna har jag skickat efter från Tårtdekoration, kan inte nog hylla kvaliteten som det var på utskrifterna, och supersnabb leverans. Mikrofonen är gjord i rice krispie treats & täckt i SP.
 
 
Nedan kommer lite bilder på vad jag pysslat med i skolan den senaste tiden.
 

 
Bild från Lilton ovan....

Nej jag är inte på semester :)

Det är bråda dagar hos Little Cake, här har tårtbeställningarna fullkomligt rasat in & jag ser fram emot en busy höst. Till nästa vecka håller jag ju fortfarande på med födelsedagstårtan som ska ätas av en då nybliven 40-åring. Det är ett stort projekt för ca 75 personer, 3 våningar med roliga rock n´rolldetaljer. Veckan efter har jag en helt annan inriktning, My Little Pony till ett 6-årskalas för fina Kayla. Variation är definitivt kodordet ;)
 
I skolan har vi hunnit med mer wienerdegar, karlspaderdegar, briochedegar & frallor i stora lass. Idag är det dax för litte kaffeskola, mmmmmm KAFFE!
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans projekt!

Här liggs det inte på latsidan, även om det ibland kan verka så ;) I skolan lunkar det på som vanligt, denna veckan har vi ägnat konditorilektionerna till de härliga petit fourerna. Små söta munsbitar med dekorationer i lika smått format. I bageriet har vi bakat diverse vetebullar, idag blev det inte mindre än 15 olika varianter. Just nu sitter jag med den jätteroliga planeringen för en gigantisk 75-bitars tårta, som ska ära ett 40-årskalas. Mer om det senare ;)
 
Dessutom glömde jag helt av att berätta för er att jag förra måndagen var på en liten kväll med Dr Oetker. Det pratades bakpulver & strössel i långa banor, dessutom gick jag därifrån med halva Dr Oetker baksortiment, inkluive produkter som inte ens nått den svenska handeln än...kul! Och det ska bli superskoj att testa....

Här kommer veckans bildkavalkad... 


 
 
Här är en sneakpeak på mitt ofärdiga måleriprojekt, inte klart än. Men det jag kan säga är iallafall att det är HELT ätbart :)